Rahvan At Yarışları Gaziantep’te Gerçekleştirildi
  • PAYLAŞ

  • Rahvan At Yarışları Gaziantep’te Gerçekleştirildi

Rahvan At Yarışları Gaziantep’te Gerçekleştirildi


Federasyonumuzun 2017 yılı faaliyet programında yer alan ve 22 ilde yapılması planlanan Rahvan At yarışlarının ilk ayağı Gaziantep’in Nizip ilçesinde yer alan Hancağız barajı yanında hazırlanan toprak pistte gerçekleştirildi.

İlk kez Nizip’te düzenlenen Rahvan At yarışları oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Farklı illerden müsabakalara katılan 90 at, farklı kategorilerde birincilik için kıyasıya mücadele etti. Müsabakalara Federasyonumuzu temsilen İcra Kurulu Başkanımız Sn. Mustafa Küçükmeral ve Genel Sekreterimiz Sn. Ender Durmuş katılım gösterdi. İcra Kurulu Başkanımız Sn. Küçükmeral yapmış olduğu konuşmasında “Sezonun ilk yarışını Gaziantep Nizip’te yapıyoruz. Bu sene Türkiye genelinde 22 tane şehrimizde grup elemeleri yapılacak. Gruplarında final koşan ilk üçe giren atlar Türkiye Şampiyonasında koşmaya hak kazanacak.  Bu sene bir ilki gerçekleştirdik. Daha önce Ardahan ve Mardin’de yarışlar gerçekleştiriliyordu.  Bu sene Gaziantep’te de yarış düzenleyerek Gaziantep yarışını Nizip’te gerçekleştiriyoruz. Nizip Belediye yetkililerine, yarışı düzenleyen tüm arkadaşlarımıza burada sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum.”  dedi.

2017 Rahvan Bincilik müsabaka takviminde yer alan ikinci yarış 30 Nisan 2017 tarihinde Aydın’ın Köşk ilçesinde düzenlenecektir.